POVRATAK NA VELIKA VRATA: Novi zagrebački proračun radi Bandićev trn u oku!

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Čini se da se bivši i pomalo zaboravljeni bivši SDP-ov ministar financija Boris Lalovac u Vladi Zorana Milanovića vraća na velika vrata. Postaje novi adut zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Naime, kako piše Jutarnji list, dobio je zadatak da sudjeluje u kreiranju zagrebačkog proračuna za 2022. godinu, imenovan je u radnu skupinu za financije kako bi s ostalim članovima dao stručnu analizu u procesu financijske konsolidacije metropole koja nakon 20-godišnje vladavine Milana Bandića grca u dugovima.

Kako je najavio gradoačelnik Tomašević, proračun za iduću godinu trebao bi biti uravnoteženiji i realniji od onih koje je sa suradnicima smišljao Bandić.


Lalovac nije želio komentirati novi angažman, a Jutarnjem je tek rekao da je ‘pred njima velik posao te da će vremena za razgovor još biti’.

Zanimljivo, Lalovac dolazi ‘peglati’ financije u instituciju s kojom za vrijeme Bandićeve vladavine nije bio u bajnim odnosima, kao ni sa samim pokojnim Bandićem. Naime, pokojni gradonačelnik je više puta kritizirao poreznu politiku, a jednom je prilikom 2015. godine u emisiji Nedjeljom u 2 komentirao i rješenja problema u švicarcima.“Švicarci? Ja imam 7.600 kuna rate za švicarac svaki mjesec. Odluka vlade nije socijalno pravedna. Njihov prijedlog je jednak i za jahtu i za prvu nekretninu. Trebali su reagirati davno, porezom na pasivu banaka.

Boris Lalovac je radio u Raiffeisen banci, tada je šutio, a sad je glasan. Ja bih za prvu nekretninu koja je kupljena na kredit u švicarcima dao subvenciju kamate”, rekao je tada Bandić.

Pokojni zagrebački gradonačelnik 2016. je reagirao i na odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa koje ga je kaznilo s 30.000 kuna, ocijenivši da je iskoristio ovlasti gradonačelnika kako bi njegova stranka ostvarila korist.

“Vjerujem da će Povjerenstvo u cijelosti primijeniti standarde odlučivanja kakve je formiralo u nedavnom postupku protiv bivšeg ministra financija Borisa Lalovca, koji je bio idejni začetnik, predlagatelj i branitelj propisa kojim se postiže posebna zaštita članova skupine građana kojoj i sam pripada, a u kojem postupanju Povjerenstvo nije pronašlo sukob interesa”, priopćio je tada Bandić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI