POVRATAK NA VELIKU SCENU HDZ-OVOG AFERAŠA! Bez puno pompe opet je u igri i ima šanse za pobjedu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako za sada stvari stoje, unutarstranački izbori u vladajućem HDZ-u trebali bi proteći bez nekih značajnijih iznenađenja, osim u zagrebačkoj organizaciju stranke te organizaciji u Šibensko-kninskoj županiji gdje snage odmjeravaju po dva snažna kandidata.

U glavnom gradu to su doktor Mislav Herman kao favorit premijera Andreja Plenkovića i doktor Pavo Kostopeč, dok u županijskoj organizaciji kandidature sučeljavaju aktualni šef organizacije Nediljko Dujić i šibenski gradonačelnik Željko Burić. Suprotno očekivanjima, HDZ u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nakon pobjede na lokalnim izborima neće voditi Marko Marušić koji je srušio donedavnog župana Damira Bajsa.

On se naime odlučio kandidirati za prvog čovjeka bjelovarske gradske organizaciju, a županijsku organizaciju nastavlja voditi Miro Totgergeli, kao kadar predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Promjena nema ni u Primorsko-goranskoj županiji, tamo na poziciji ostaje ministar prometa Oleg Butković, dok bi riječku gradsku organizaciju trebao voditi Josip Ostrogović.


Na čelu istarske organizacije ostaje bivši ministar turizma Anton Kliman, a u Krapinsko-zagorskoj županiji sa Zoranom Gregurevićem snage će odmjeravati HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek, koji je trebao biti njihov kandidat za župana, no nakon što je eskalirala afera klet i nakon što se saznalo za metode kojima Tušek pogoduje stranka je odustala od te kandidature, no unatoč tome Tušek izgleda ne odustaje od svoje političke karijere, a upućeni svjedoče kako su mu šanse za preuzimanje županijske organizacije značajne.

Intrigantno bi prema tvrdnjama upućenih moglo biti i u Zagrebačkoj županiji gdje Zlatko Turk opet dobiva suparnika, odvjetnika Damira Mikuljana koji uživa potporu ministra policije Davora Božinovića. Potporu stranačke središnjice uživa Ernest Petry koji bi nakon HDZ-ovih stranačkih izbora trebao preuzeti kormilo ličko-senjske županijske organizacije. Na čelu osječko-baranjskog HDZ-a razumljivo ostaje župan Ivan Anušić isto vrijedi i za Osijek gdje će gradsku organizaciju i dalje voditi mladi gradonačelnik Ivan Radić.Facebook Comments

Loading...
DIJELI