POZADINA PADA FACEBOOKA! Otkrili su što je pošlo po zlu, korisnicima se ispričao i Zuckerberg

Foto: Facebook

Zbog šestosatnog pada njihove stranice, dionice Facebooka su pale rekordnih 4,9 posto.

Facebook je nakon pada svojih mreža priznao da korisnici imaju problema s pristupom, ali nije otkrio pojedinosti. Kasnije su za prestanak rada okrivili neispravnu promjenu konfiguracije.

Pad je spriječio 3,5 milijarde korisnika u pristupu WhatsAppu, Instagramu i Messengeru.

Iz Facebook nisu naveli tko je izvršio promjenu konfiguracije i je li bila planirana, ali nekoliko zaposlenika koji su željeli ostati anonimni ranije su rekli Reutersu kako vjeruju da je do prekida došlo zbog interne greške u načinu na koji se usmjerava internetski promet.

Sigurnosni stručnjaci ne odbacuju mogućnost nenamjerne pogreške, ali ni sabotaže.



Glavni tehnološki direktor Mike Schroepfer je u izjavi za medije rekao da mu je žao za svaku malu i veliku tvrtku, obitelj i pojedinca koji ovisi o njima, dodajući da “može proći neko vrijeme da dođu do 100 posto”.

Procjene tvrtke Standard Media Index pokazuju da je Facebook, koji je najveći prodavač internetskih oglasa na svijetu nakon Googlea, gubio oko 545.000 dolara prihoda od oglasa u SAD-u na sat.

Tijekom večeri se oglasio i suosnivač Facebooka Mark Zuckerberg koji se ispričao korisnicima na neugodnosti.

– Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger se vraćaju online. Oprostite na današnjim smetnjama. Znam koliko se oslanjate na naše servise kako biste ostali povezani s ljudima do kojih vam je stalo, napisao je Zuckerberg.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI