POŽAR KRAJ TROGIRA I DALJE BUKTI: Vatrogasci su se s plamenom borili čitavu noć

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Požar kod Trogira i dalje nije bukti te se nošen vjetrom brzi širi.

Vatrogasci su cijelu noć gasili plamen koji je u ponedjeljak buknuo u Segetu Gornjem kod Trogira.

Do ponoći je izgorjelo preko 500 hektara niskog raslinja i borove šume, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu.

Na zahtjev vatrogasaca, od oko 00.30 sati za sav promet bila je zatvorena Jadranska magistrala od BP Perić do skretanja za rotor prema Čiovskom mostu, trogirska obilaznica, a promet se preusmjeravao kroz Trogir.

U utorak ujutro su iz policije priopćili da je od 5:15 sati naizmjenično uspostavljen promet na cesti DC 8 kod Trogira koji je bio zatvoren u potpunosti.



Iza 23.30, došlo je do djelomičnog širenja požara kod Segeta Gornjeg. Svaki udar vjetra razbuktavao je vatru, a ona je u ponoć znatno vidljivija nego sat prije, javila je tijekom noći Dalmacija Danas.

“Opožarena površina trenutno se procjenjuje na 400 do 500 hektara. Požar je još uvijek aktivan, jedan dio snaga na terenu je zamijenjen novim snagama”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

“Za ujutro su za 5.45 već angažirana polijetanja dvaju kanadera, tu su oko 6.15. Želimo već rano ujutro sanirati što veću površinu, tako da se nadamo u dan ući bez otvorene vatre”, najavio je svoje nadanje tada Tucaković.

Na terenu kod Segeta Gornjeg u ponedjeljak je bilo angažirano osam protupožarnih zrakoplova i to četiri air-tractora, tri kanadera i jedan helikopter iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Također, tijekom poslijepodneva u ponedjeljak na požarište je upućeno i 26 pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga iz vojarne Knez Trpimir u Divuljama, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Zbog požara je u ponedjeljak poslijepodne oko sat vremena bilo je obustavljeno slijetanje zrakoplova u splitsku Zračnu luku te su zrakoplovi preusmjeravani u zračne luke u Zadru i Zagrebu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI