POŽAR NA SRIMI USPJEŠNO LOKALIZIRAN: Županijski centar 112 objavio detalje! Izgorjelo 10 hektara trave, niskog raslinja i borove šume

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Iz Županijskog centra 112 javili su da je požar lokaliziran u 17.12 minuta  a opožareno je 10 hektara niskog raslinja, trave i borove šume.

Kako  javlja zapovjednik JVP Vodice Ivica Begić, požar je pod kontrolom i okružen vatrogasnim snagama. Dva airtractora su gasila požar i sad su povućeni. Još nije lokaliziran, a oko samog požara bit će još dosta posla motrenja s obzirom da se radi o borovoj šumi i velikoj naslagi borovih iglica na tlu. Par objekata je bilo ugroženo, ali brzom intervencijom smo to spriječili, kazao je Begić za portal Infovodice. 

 

Dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u akciji gašenja požara na području Srime kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, priopćili su iz MORH-a.

 



 

Danas u 14:24 sati vatrogasci Javnih vatrogasnih postrojbi u Vodicama i Šibeniku, Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik i dobrovoljna vatrogasna društva u Vodicama, Šibeniku, Zatonu, Tisnu i Pirovcu dobili su dojavu o požaru na otvorenom području u naselju Srima pokraj Vodica.

Iz JVP  postrojbe Šibenik javljaju da je Na terenu je 13 vozila u 35 vatrgoasaca, a pozvane su i zračne snage.

Gori borova šuma i nisko raslinje među kućama, a gašenje je u tijeku. Dvjesto metara od požara koji je izbio na Srimi nešto prije 14,30 sati, u 14,57 izbio je i drugi, doznaje se iz Županijskog centra 112m javlja Šibenik in.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI