POŽAR U BRISTU JOŠ UVIJEK AKTIVAN: Vatrogascima u pomoć došla dva kanadera

Screenshot/Dalmacija danas

Još je uvijek aktivan požar u Bristu kod Gradaca na makarskom području koji je izbio u četvrtak navečer. Izgorjelo je oko 40 hektara borove šume i makije. Požar gase vatrogasci, a u pomoć su im došla dva kanadera.

Vatrogasci su rekli kako je požar izbio u četvrtak oko 18,30 sati, a u petak oko 7 sati prema Bristu su poletjela dva kanadera koji bi uvelike trebali olakšati gašenje jer se radi o uglavnom nepristupačnom terenu.

U gašenju sudjeluje 30 vozila i 125 vatrogasaca s makarskog, omiškog, imotskog i splitskog područja, a u pomoć im je stiglo i pet vatrogasaca s dva vozila iz Ploča.

Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević je rekao da je “stanje na požarištu u petak ujutro dobro te da ni u jednom trenutku u požaru nisu bile ugrožene kuće”.

“Cijelu noć se radilo tako da se požaru nije dalo da se širi. Južna i istočna strana su pogašene tijekom noći, a vatre još ima na sjeverozapadu visoko u brdu. Gore smo cijelu noć vukli pruge i pomalo suzbijali vatru, no sada će kanaderi to riješiti”, naglasio je Kovačević.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI