POZNATI HRVAT ŠOKIRAO MRŽNJOM: ‘Sad kad ih Kolinda sve poje*e u svlačionici’

screenshot

Etnolog Sandi Blagonić kojeg često imamo priliku vidjeti u televizijskim emisijama na tu temu, od samog početka Svjetskog nogometnog prvenstva javnim objavama prepunim mržnje na svom Facebook profilu šokira Hrvate.

Sve je započelo njegovim statusom u kojem otkriva kako su iz francuskih dnevnih novina Liberation naručili da napiše tekst o hrvatskom društvu i nogometu prije utakmice s Francuskom. Naknadno će se doznati i kako je riječ o huškačkom članku koji je imao za cilj Hrvate predstaviti kao narod “niže vrste”.

“Iz francuskih dnevnih novina mi upravo naručili tekst o hrvatskom društvu i nogometu prije utakmice s Francuskom. Pitanje za vas: zbog kojih stvari imate problem s hrvatskom reprezentacijom (Ilija Jandrić je izostavljen) ? osuđenik u bijegu organizira rođendanske partije predsjednici koja stiti njegove interese.. pjevanje thompsonovih pjesama od strane lovrena….na KOJOJ je utakmici Joe Simunic uzvikao Za dom spremni? dalje? (Usput, manje važno, znate li nekog prevoditelja s hrvatskog na francuski – da za honorar prevede tri kartice teksta?”, stoji u njegovoj objavi.

Ubrzo je na stranicama tog francuskog medija osvanuo nepotpisan članak u kojima nema lijepih riječi za naš nogometni i politički svijet, a posebno za predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović o kojoj je, pretpostavlja se, upravo Blagonić s naročitim zadovoljstvom pisao gnjusne i prostačke statuse.

Sandi Blagonić je inače član HAZU i plaćen je od svih nas pa uistinu nije jasno kako je moguće da se čovjek koji živi u Hrvatskoj i od nje živi, doušnički radi neprijateljske tekstove u kojima se prema njoj odnosi sa ovakvim gnušanjem…



Facebook Comments

Loading...
DIJELI