POZNATI ODVJETNIK PORUČIO PREDSJEDNIKU SABORA: ‘Ne možete vi na svaki mig kritike reagirati kao uvrijeđena mlada’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Odvjetnik Čedo Prodanović komentirao je “slučaj Njonjo”. Kako kaže, pitanje je predstavlja li nazivanje nekoga njonjoj ugrozu.

“Njonjo može biti vrijednosni sud, a u tom slučaju predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, može podnijeti privatnu tužbu”, rekao je Prodanović za N1.

Dodao je da su u cijelu situaciju uključila država, “kao stariji brat”. Ne vjeruje da Jandroković svojoj službi sigurnosti kaže ‘Znate li tko me zvao i što mi je rekao?’

“On je o tome obavijestio svoje organe sigurnosti, očito jer se osjeća ugroženo. Čim je on to našao za shodno obavijestiti, pokrenuo se represivni aparat, koji je imao niz drugih metoda na izboru prije nego što bi krenuo na represivniji način, što inače policija ne radi. Nije tako ažurna. Ovo nije ugroza štićene osobe. Ne treba se aktivirati cijela država da bi zaštitila predsjednika Sabora, jer on nije ugrožen”, kaže Prodanović.

Smatra da je zloupotrebljena policija kako bi se zaštitilo duševno stanje predsjednika Sabora.



“Neki su govorili da je to kazneno djelo, ja to ne mislim, ali jedna zlouporaba moći je apsolutno prisutna. Radi se o uvredi, ustvari, uz ogradu da se može procijeniti kao vrijednosni sud. Političari su baš zbog svoje pozicije dužni imati viši prag tolerancije prema uvredama. Ta pozicija u sebi subsumira i određeni rizik od javne kritike i vrijeđanja, a ne možete vi na svaki mig kritike reagirati kao uvrijeđena mlada”, kazao je Prodanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI