Poznati pravnik prokomentirao najveći hrvati apsurd kojemu ovih dana svjedočimo

screenshot

Pravnik i nekadašnji saborski zastupnik Pero Kovačević na svojem se Facebook profilu zanimljivom objavom dotakao hrvatskog apsurda kojemu ovih dana svjedočimo.

Njegovu objavu u cijelosti prenosimo:

“APSURDISTAN ILI „PRAVNA DRŽAVA NA DJELU“ U što se pretvorila naša „pravna država“,možete se i sami uvjeriti iz ovog slučaja: U Križevcima koncem srpnja 2018. godine dogodio „nezapamćen zločin“. Božica Nikolić toga je dana pozvonila na vrata kuće obitelji Batinić i zamolila da joj udijele koju kunu. Jer je siromašna. Dobila je Božica vjerovali ili ne punih 10 (deset) kuna.

Na „pravna država ne spava“, susjedu obitelji Batinić sve to bilo sumnjivo pa je pozvao policiju. Naravno da su „institucije prave države“ odmah žurno djelovale , plavci su odmah izašli na teren, pronašli Božicu Nikolić i oduzeli joj 10 kuna. Naravno tu priči nije kraj.

Prijavili su je prekršajnom sudu. Sud je bio strog, ali pravičan. Kaznio je Božicu Nikolić sa 762 kune globe, mora platiti 300 kuna sudskih troškova te 54 kune putnih troškova svjedokinji. Naravno da su joj oduzeli i nezakonito stečenih 10 kuna.



Prevarili ste ako mislite da je Sud vratio 10 kuna obitelji Batinić. Osim što Božica Nikolić mora platiti kaznu – a ako je ne plati svojevoljno, naplatit će joj prisilno – država je sebi uzela i 10 kuna kojima je „zločin počinjen“. Sad vi recite da „pravna država ne djeluje“!!!Nama je nužna žurna pravna revolucija.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI