POZNATI SU DETALJI NESREĆE U KLOKOVCU: Policijski službenik izvan službe nije prilagodio brzinu

Dusko Marusic/PIXSELL

U četvrtak, 20. siječnja 2022. oko 00.30 u Klokovcu, u općini Krapinske Toplice, došlo je do prometne nesreće u kojoj su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede, jedna osoba teške tjelesne ozlijede, a jedna je osoba smrtno stradala, javlja PU krapinsko-zagorska.

Do prometne nesreće došlo je što 31-godišnji hrvatski državljanin, policijski službenik Policijske uprave krapinsko-zagorske van službe, upravljajući osobnim automobilom, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, uslijed čega je ulaskom u zavoj prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kada je njegov automobil s lijeve strane pretjecao osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin te je došlo do udara lijeve bočne strane automobila kojim je upravljao 31-godišnjak u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljao 27-godišnjak, koji je izbjegavajući sudar lijevim kotačima udario u rubni kamen nogostupa. Tom prilikom došlo je do zanošenja oba automobila po kolniku.

Osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak sletio je van kolnika, a prilikom slijetanja udario je u smjerokazni stupić, prometni znak i kućicu stajališta autobusa te se nakon prelijetanja odvodnog kanala zaustavio na livadi. Vozač vozila zadobio je lakše tjelesne ozlijede, kao i putnici u vozilu 24-godišnji i 31-godišnji hrvatski državljani.

Osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji vozač sletio je van kolnika na livadu te nakon toga u kosinu odvodnog kanala i prevrtanja vozila po livadi, kojom prilikom su vozač i putnik u vozilu, 34-godišnji hrvatski državljanin, ispali iz automobila. Prilikom ispadanja iz vozila vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zabok, a nakon toga u KB Sestre milosrdnice u Zagreb, dok je putnik iz vozila pao u potok ispunjen vodom, a na njega je pao osobni automobil i prikliještio ga te je uslijed zadobivenih ozlijede smrtno stradao. Mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb na obdukciju.

Vozačima su izuzeti uzorci krvi i urina poradi ispitivanja prisutnosti alkohola i opojnih droga. Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik ODO iz Zagreba.



Od 1.10 do 13.20 za sav promet bila je zatvorena DC 507 te se promet odvijao obilazno uz fizičku regulaciju policijskih službenika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI