PRAVA MALA DRAMA U RESNIKU! Avion sa 117 putnika prisilno se prizemljio, javio se i Croatia Airlines

Foto: Ante Čizmić/Cropix

Zrakoplov koji je sa 117 putnika i pet članova posade poletio iz Splita prema Parizu vratio se nedugo nakon polijetanja na Resnik. Prisilno je sletio.

“U 15.47 minuta proglašena je potpuna pripravnost na temelju dojave kontrole leta da zrakoplov Croatia Airlines prijavljuje problem nakon polijetanja iz SplitaU skladu s propisanim postupcima za izvanredni događaj sve službe su bile spremne na terenu. Zrakoplov je sletio u 16.03 sati te se navedena situacija završila bez posljedica za putnike, posadu i sam zrakoplov”, opisao je zs Dalmatinski portal Mate Melvan iz Zračne luke Split.

Oko 16 sati u Zračnoj luci Split u Resniku odvijala se prava drama. Zrakoplov Croatia Airlinesa je bio primoran prisilno sletjeti. Intervenirali su i vatrogasci. Kako se doznaje prema prvim informacijama s terena, nitko nije ozlijeđen.

‘Moram istaknuti kako nije bilo nikakve drame. Sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. U tijeku je tehnički pregled. Nakon što se obave testiranja zrakoplov bi se trebao ponovno uključiti u zračni promet na istoj liniji. Svih 116 putnika je sigurno napustilo zrakoplov’, kazao je Davor Janušić iz Croatia Airlinesa.

Pojasnio je kako je zrakoplov indicirao kvar na sustavu za rashlađivanje prostora u kojem je smještena avionika, odnosno uređaji koji upravljaju zrakoplovom. Laički rečeno, zrakoplov je indicirao kvar na ventilaciji.



‘Posada je zatražila povratak zbog indikacije tehničkog kvara, što je u skladu s propisanim sigurnosnim procedurama’, naglašava Janušić.

‘Ispričavamo se putnicima na letu Split – Pariz zbog neplaniranog poremećaja u putovanju’, dodaju iz Croatia Airlinesa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI