PRAVO PITANJE JOŠ NITKO NIJE POSTAVIO: Na što je Tomislav Saucha potrošio oko pola milijuna kuna keša?

Patrik Macek/PIXSELL

Po onome što se priča, Saucha je novac navodno trošio na kokain, o kojem je postao teško ovisan. Bijeli prah preuzeo je nekada proračunatog i lukavog mladog političara i pretvorio ga u svog slugu, roba koji je spreman i uništiti vlastitu karijeru kako bi nahranio zvijer u mozgu

Ovih dana glavna vijest u Hrvatskoj je posrnuće Tomislava Sauche, vjerojatno omiljenog Milanovićevog pulena, koji se proslavio bahaćenjem policiji s onom poznatom rečenicom, znate vi tko sam ja, koju je prije njega izreklo tisuće i tisuće likova, ufuranih u neku svoju veličinu, moć, često van konteksta situacija te doticaja s bilo kakvom realnošću. Ta umišljenost bila je ujedno i glavna karakteristika Milanovićeve vladavine. Kurčenje kao osnova njihove političke retorike, je svakako bitan uzrok urušavanja SDP-a.

Svi mediji prate Sauchin slučaj, ali nitko se još nije usudio temeljitije proanalizirati što se zapravo dogodilo. Pasti na ovakvoj gluposti, dakle osobno potpisivati i preuzimati novac za nepostojeća putovanja, mogu samo nesmotrene individue kojima mozak ne radi kako bi trebao. Ovakvo kriminalno ponašanje u politici svojstveno je autodestruktivnim tipovima koji žive dan za danom. Tomislav Saucha i njegova supruga Ivana su situirani mladi ljudi, nemaju djece, niti izvanredne obiteljske neprilike koje bi iziskivale dodatan priljev novca. Gospođa Saucha je izjavila kako je „privatno iznenađena“ ovim što se dogodilo. Pravo pitanje ove priče ipak nitko još nije postavio, a ono glasi: Na što je Tomislav Saucha potrošio oko pola milijuna kuna keša?

Kao što smo već spomenuli, operacija koju je u kontinuitetu ponavljao, podrazumijeva kriminalnu upornost, ali i manjak bilo kakvog razuma. Po onome što se priča, Saucha je novac navodno trošio na kokain, o kojem je postao teško ovisan. Bijeli prah preuzeo je nekada proračunatog i lukavog mladog političara i pretvorio ga u svog slugu, roba koji je spreman i uništiti vlastitu karijeru kako bi nahranio zvijer u mozgu. Ove tvrdnje ne možemo ovim putem dokazati, ali nakon što se smjestio u Remetinec, Saucha ovih dana prolazi i razgovore s liječnicima, psihijatrima koji će mu zasigurno postaviti i pitanja koja se većina novinara ne bi sjetila, ili usudila. Kakve droge uzimate? U slučaju da ih slaže, neće mu dati nikakvu zamjensku „terapiju“ i tada bi mu narkomanske krize u maloj ćeliji s još šest ili sedam nesretnike mogle postati pravi pakao.

Na slobodi imao je tjedni protokol koji je kasnije najvjerojatnije postao dnevni i ako je Saucha uistinu narkoman, bez „terapije“, metiljav i zapravo beskarakteran, neće jednostavno izdržati. Ako psihički do kraja pukne, to bi moglo biti opasno za one kojima je godinama služio. Zato ga Milanović i javno brani, a neslužbeno zasigurno čini i mnogo više, te koristi sav preostali utjecaj u državi kako bi prijatelju i suradniku olakšao pritvorske dane. Problem narkomanije u politici je nadstranački. Ovaj porok je prisutan kod pripadnika raznih stranaka, neovisno o svjetonazorima i ideologijama koje zastupaju. Dobro, konzervativci po svemu sudeći više naginju dobroj kapljici, ali naši liberalni umovi, samoprozvani univerzalni humanisti kojima je sve ravno, nerijetko biraju jače gorivo. Kontrole koje se povremeno vrše, i to vazda poslije velikog pritiska javnosti i dijela medija su obična farsa.

Daju se uzorci urina, ponekad i krvi, ali nikada se ne daje uzorak kose čija analiza može utvrditi je li netko u životu konzumirao kokain ili nije. Šmrkati svakodnevno koku i zapaliti joint trave u studenskim danima definitivno nije isto. Neki kažu da je Sauchin problem bio u tome što je previše „saugao.“ Je li to istina, javnost možda nikada neće saznati, ali u Remetincu to već znaju. I onda nema problem Jakov, kojem se rugaju na društvenim mrežama neka izdrži predsjednikovanje svoje supruge Kolinde Grabar Kitarović. Na stvarnom testu je Tomislav Saucha kojem Zoran Milanović na sav glas poručuje: Izdrži Tomislave! Hoće li ili neće izdržati, to ćemo vidjeti, ali podrška od Zokija neće izostati.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI