PRAVOSUDNA TRAKAVICA SE NASTAVLJA! HOĆEMO LI BJEGUNCA MAMIĆA USKORO VIDJETI U HRVATSKOJ? Sud u Osijeku odredio istražni zatvor

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Pravomoćno osuđenom Zoranu Mamiću, koji se nalazi u susjednoj Bosni i Hercegovini, je Izvanraspravno vijeće osječkog Županijskog suda odredilo istražni zatvor, doznaje se na sudu.

Mamiću se, uz brata Zdravka i još petoricu okrivljenika, sudi za izvlačenje novca iz NK Dinama.

Izvanraspravno vijeće je, na nejavnom ročištu, ocijenilo prijedlog USKOK-a za određivanje istražnog zatvora osnovanim te je rješenjem odredilo istražni zatvor protiv Zorana Mamića, jer se nalazi u bijegu, a koji počinje teći trenutkom uhićenja, izvijestio je sud.

Rješenje nije pravomoćno, jer se na njega može žaliti, a o čemu odlučuje Visoki kazneni sud.

Zoran Mamić se uredno odazivao na suđenje, sve do odlaska u BiH, u travnju 2021. Uz Zdravka i Zorana Mamića optužnicom USKOK-a obuhvaćeni su Zdravkov sin Mario Mamić, bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan., a tereti ih se da su izvlačenjem novca, u sklopu zločinačkog udruženja NK “Dinamo” oštetili za 200 milijuna kuna.



Rješenjem o određivanju istražnog zatvora stekli su se uvjeti da se i za Zorana Mamića, kao i za njegovog brata Zdravka, donese rješenje o nastavku suđenja u njegovoj odsutnosti, pojasnili su na osječkom sudu. Drugim riječima, obojicu ćemo teško uskoro vidjeti u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Vrhovni sud je u ožujku ove godine Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu, iz prvog suđenja, od 6,5 godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI