SJEDNICA VLADE POD MASKAMA: Medved predsjeda umjesto Plenkovića! Oštro osudio subotnji prosvjed i govor mržnje

Marko Todorov/Cropix

149. Sjednica Vlade održava seu 12 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Na dnevnom su redu dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti te izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi, Zakona o poljoprivredi (EU) te Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Vlada će izmijeniti i dopuniti i Uredbu o otklanjanju poremećaja na tržištu energenata te donijeti odluku o povećanju proizvodnje prirodnog plina u Republici Hrvatskoj.

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved vodi sjednicu Vlade umjesto Andreja Plenkovića, koji je opet pozitivan na koronavirus, objavili su jutros iz Vlade.

Na početku je Medved premijeru Plenkoviću zaželio brz oporavak.U svom se obraćanju osvrnuo na željezničku nesreću, kazavši da je premijer Plenković s ministrima odmah po saznanju za nesreću stigao na mjesto događaja.

Osim toga, rekao je da se okolnosti nesreće još utvrđuju.

Podsjetio je Medved i na ograničavanje cijena naftnih derivata, kao i za boce plina.

Osvrnuo se i na paket mjera pomoći koji je Vlada donijela prošli tjedan, podsjetivši o kojim se mjerama radi te spomenuvši da je paket pomoći vrijedan 21 milijardu kuna.

Osudio je, kako je rekao, poruke mržnje izrečene na prosvjedu u subotu i dodao da je policija privela maloljetnika. “Policija provodi kriminalističku istragu te će u suradnji s DORH-om odlučiti hoće li se ovaj događaj karakterizirati kao teroristički čin”, rekao je Medved.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI