PREDIZBORNA DEBATA Trojica glavnih izbornih aktera spremna na sučeljavanje

Foto: Cropix

Predizborna kampanja odvijat će se u posebnim okolnostima zbog postepidemiološke situacije.

Naime, neće biti nekih većih skupova, a televizijske debate mogle bi imati i veću težinu te utjecaj na birače nego inače.

“Čovjek sam koji je uvijek spreman ići na sučeljavanja. Moj stil je stil argumenata. Ovi duboki ofsajdi koje je napravio gospodin Bernardić ogromne su greške za svakog pristojnog birača. Nije dobro da on, kao ne više tako mlad čovjek, radi takve krupne greške i služi se uvredama najgore vrste”, rekao je premijer Andrej Plenković za subotnji broj Jutarnjeg lista.

“Apsolutno, ja jedva čekam da dođu sučeljavanja, da sučelimo argumente jer Andrej Plenković nema niti jedan jedini na svojoj strani. Naravno, sučelit ćemo se kada počne izborna kampanja”, rekao je Davor Bernardić za N1 televiziju.

Obojica su primarno zainteresirana za debatu “jedan na jedan”, dok je krajem prošle godine Miroslav Škoro ostavio blijed dojam te djelovao nekako ukočeno.



Škoro spreman za sučeljavanje, ali uz nekoliko uvjeta

Škoro je, dakle, spreman na sučeljavanje, ali uz nekoliko uvjeta – sudjelovanje naroda u postavljanju pitanja putem digitalnih platformi, ravnopravan tretman svih sudionika te nepristran i neutralan pristup organizatora.

Na RTL televiziji još nemaju definiran termin debate pa ni njezin format i trenutačko ispituju raspoloženje mogućih sudionika, ali su, čini se, voljni proširiti njihov uobičajeni krug.

S druge strane, HRT, Nova TV kao i ostale televizije nisu otkrile planove za sučeljavanje.

Općenito se u javnosti smatra da bi Plenković dominirao u debatama s Bernardićem, a ako je to ispravna procjena, Bernardiću bi trebalo odgovarati da u televizijskom studiju osim njega i Plenkovića bude još netko tko bi napado premijera.

“Meni zapravo sve odgovara. Doći ću na sučeljavanja bez obzira na to tko sve u njima bio”, rekao je Bernardić za Novi list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI