PREDRAG FRED MATIĆ OŠTRO! ‘Na nesreći građana Vukovara nitko ne smije parazitirati’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar branitelja i SDP-ov europarlamentarac Predrag Fred Matić za N1 je govorio o tome što se događalo na današnji dan, 19. studenoga, prije 30 godina.

“U ovo vrijeme su nas trpali u autobuse i zarobljeni smo. To je bio trenutak kada je bio spaljen i srušen Borovo komerc i kada smo išli spašavati ranjene. Tu su nas uhapsili i trpali u autobuse prema Srbiji”, rekao je Fred Matić.

Na upit o tome jesu li tada mislili da za njih postoji ikakva perspektiva, odgovorio je da “nakon tri mjeseca bespoštednih bitki nisu razmišljali o tome”.


“Umor nas je savladao i gotovo da nam je bilo svejedno. Nažalost, išli smo prema nečemu što je bilo još gore od samoga rata”, istaknuo je.

Govoreći o ovogodišnjem obilježavanju obljetnice pada Vukovara, istaknuo je da s ponosom i radošću može reći da se Vukovar ponovno vratio onome što jest – simbol stradanja i uskrsnuća.“Konačno je jučer bilo jako lijepo dostojanstveno, mirno i tiho. Onako kako to taj događaj i zaslužuje. Na današnji dan prije 30 godina su se u ova dobra još vodile bitke. Bitno da je veliki broj građana došao. Mene posebno veseli što je to bilo vrlo dostojanstveno i nakon dugo godina osjetio sam se ponosan u ovoj koloni. Kolona je bila za one koje više nema među nama, ali i za nas preživjele”, naglasio je.

Govorio je i o možebitnom primirju predsjednika i premijera te rekao kako su “pokazali  poštovanje Vukovaru i tako su trebali prijašnjih godina i neki drugi akteri”.

“Jučer je bilo uistinu veličanstveno i nakon puno godina osjećao sam se jako dobro. Državni vrh je bio dostojanstven i svi su se ponašali u skladu s onim što Vukovar zaslužuje. Bolje od toga ne može. Ova priča dođu političari pa odu pa ih nema iduća 364 dana, to je jednostavno realnost. Treba učiniti sve da ne budu poražavajući podaci koje očekujemo sljedeći tjedan kad bude objavljen popis stanovništva. Žrtva onih koji su poginuli za Vukovar je da mladi ljudi imaju perspektivu i budućnost”, naglasio je Fred Matić.

Zaključio je kako “političari često parazitiraju na nesreći građana Vukovara, a na nesreći građana Vukovara nitko ne smije parazitirati”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI