PREDRAG MATIĆ – FRED O NICOLIEROVOJ SLICI: ‘Te oznake na njegovoj odori, tome treba reći dosta’

facebook

Uoči obljetnice pada Vukovara, saborski zastupnik Stevo Culej u Saboru je organizirao izložbu radova iz tog perioda, a među slikama se našla i ona pokojnog francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera. Zbog HOS oznaka koje Nicolier ima na toj slici, dio javnosti i medija je reagirao poprilično burno.

Njihovo mišljenje dijeli saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar branitelja Predrag Matić koji je u svom govoru Vladu i predsjednicu optužio za “brendiranje fašizma”. Tom prilikom je komentirao i sliku poginulog Nicoliera:

Povijest se ne može promijeniti. Onaj tko je naslikao sliku… Pokojni Jean-Michel je tu odoru imao na sebi u trenucima dok je ratovao. Tim znakovima treba reći dosta. Bio sam u Vukovaru na Dan sjećanja kada su pod tim istim zastavama ljudi vikali ‘mi smo Franjine ustaške’. To su te velike razlike”, kazao je Fred i dodao:

Izašao je pred par godina kalendar s Hajdukovim legendama pa su ih retuširali da se ne vidim petokraka. Povijest se ne može promijeniti. Treba raditi drastičnu razliku, a ne ovo što sad rade Vlada i predsjednica koji brendiraju fašizam. Mogli bi u to uključiti i Turističku zajednicu. Da ovi koji u Njemačkoj, Austriji i Mađarskoj za uzvike dobivaju kazne, da dođu ovdje. ‘Izvolite, ovdje to imamo ozakonjeno’. Usput i malo da vide Plitvička jezera…” sarkastičan je Matić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI