PREDSJEDNICA NOVU GODINU DOČEKALA U SAD-u: Prijavljena je zbog sukoba interesa

predsjednica.hr

Od Povjerenstva se u sva tri slučaja traži da se utvrdi je li razlog puta službeni ili privatni. Traži se, naime, je li došlo do povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa podnesene su tri prijave protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović zbog njenog neobjašnjivog puta na novogodišnje slavlje u SAD, javlja N1.

Od Povjerenstva se u sva tri slučaja traži da se utvrdi je li razlog puta službeni ili privatni. Traži se, naime, je li došlo do povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Kako se navodi, nije jasno je li problematična mogućnost da je Predsjednica na ovaj način primila skuplji dar od 500 kuna ili je, sama platila putovanje, u slučaju privatnog putovanja.

Niz okolnosti vezanih za njenu proslavu Nove godine u SAD-u, koju njezin ured na Pantovčaku nije htio komentirati, trebalo bi utvrditi Povjerenstvo.

Iako Povjerenstvo nije objavilo tko je sve podnio prijave, u utorak navečer je na Facebooku Goran Vojković objavio kako je upravo on jedan od podnosioca prijave.



Podsjetimo, njen suprug ostao je u Hrvatskoj. A jučer je svoje vrijeme proveo i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, na ženskoj utrci Snježne kraljice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI