Predsjednica ostaje na Pantovčaku: Država nema prostor koji bi udovoljio svim uvjetima

Davor Javorovic/PIXSELL

'Ako to preseljenje više košta i ako nije tako isplativo, naravno da ću prihvatiti takve argumente", rekla je predsjednica

Predsjednica Republike neće se seliti s Pantovčaka. Država, naime, nema prostor koji bi udovoljio svim uvjetima potrebnim za rad Ureda predsjednice, doznaje HRT.

“Izvijestili smo predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da Ministarstvo državne imovine u svom portfelju ne raspolaže odgovarajućim kompleksom ili nekretninom koja bi po funkcionalnosti i svojim specifičnim značajkama mogla biti moguća zamjena sjedišta Ureda predsjednice Republike Hrvatske”, kazao je ministar državne imovine Goran Marić.

Mediji su o ovakvom ishodu spekulirali već prije tri tjedna. Predsjednica je tada izjavila da će, ako nema alternative, Ured predsjednice Republike ostati na Pantovčaku, iako bi ga radije preselila na neku drugu lokaciju, što je bilo jedno od njezinih predizbornih obećanja.

Dodala je tada kako smatra da su od preseljenja Ureda važnije uštede koje je ostvarila u dvije godine predsjedničkog mandata, uključujući to što je prepolovljen broj dužnosnika i smanjen broj zaposlenih u Uredu. “To je i bila svrha prijedloga o preseljenju; ne preseljenje radi preseljenja, nego preseljenje da bi se uštedjelo. Ali, ako to preseljenje više košta i ako nije tako isplativo, naravno da ću prihvatiti takve argumente”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI