Predsjednica posjetila vojni kamp: ‘I ja sam spavala u šatoru u kojem su isključili grijanje’

Dino Stanin/PIXSELL

Otkrila je tako kako je tijekom masaže srca najbolje pjevati pjesmu "Stayin' Alive" grupe Bee Gees

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova posjetila je zimski kamp Kadetske bojne Oružanih snaga RH u vojarni “Josip Jović” u Udbini.

Osvrnula se na kritike kako mjesec dana predloženog obveznog vojnog roka nije dovoljno za osposobljavanje ročnika.

“Iz vlastitog iskustva mogu vam reći da je mjesec dana i više nego dovoljno. U samo nekoliko dana možete puno toga napraviti s mladim ljudima. Što ćete prvo učiniti kada prilazite unesrećenoj osobi. Prvo morate pogledati postoje li opasnosti za vas i druge osobe, a onda provjeriti kako postupati”, rekla je predsjednica te održala novinarima kratak tečaj Prve pomoći.

Istaknula je+ tijekom posjete kampu “Josip Jović” da su vojnici proveli noć na hladnoći, ali i da su kratili vrijeme – pjevanjem. Osobno je, kaže, i sama spavala u šatoru u sklopu obuke.

“Ja sam spavala u šatoru, ali to je bio onaj veliki, američki, grijani. Jednu noć su nam isključili grijanje da vide kako ćemo reagirati”, kazala je.



Otkrila je tako kako je tijekom masaže srca najbolje pjevati pjesmu “Stayin’ Alive” grupe Bee Gees. “Ona vam drži ritam srca”, kazala je Grabar Kitarović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI