Predsjednica povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa: Realna je mogućnost da budemo smijenjeni

screenshot

Brojne političke reakcije izazvala je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da su Martina Dalić i Zdravko Marić povrijedili načelo obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor. U Dnevniku Nove TV Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva kazala je da Marić nije bio u sukobu interesa, ali i da je došlo je do povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa u kontekstu načela.
“Neke najveće odluke Povjerenstva u bivšem sazivu zapravo bile bez kazne, bez sankcija, pa tako i predmet koji je vođe protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, a isto tako i onaj protiv gospodina Karamarka. Dakle, ni u jednom predmetu nije bilo kazne kao takve, međutim to nije ni naša funkcija”, kazala je Novaković.

Upitana koji je onda Marićev krimen kazala je da je Marić je radio u Agrokoru i da još je Povjerenstvo u prethodnom sazivu utvrdilo da nema sukoba interesa kod pokretanja postupka, a s obzirom da Marić nema pravo povratka na radno mjesto u Agrokoru, nema rodbinske veze niti ima dionice u Agrokoru.

‘Međutim, on je sam rekao da će se izuzeti iz svih radnji koje se tiču Agrokora. Kako su informacije curile u određenim vremenskim razmacima, nakon što smo donijeli raniju odluku da nije povrijedio načela, došlo je do nekih novih momenata, novih informacija – to je sastanak 19. veljače 2017. godine, kao i čitav niz sastanaka i predlaganja osobe u tzv. skupinu Borg, pojasnila je Novaković.


Podsjetila je da su protiv Božo Petrov, šef Mosta i premijera Andreja Plenkovića pokrenuti postupci prije dva mjeseca i da će biti na redu za meritorno očitovanje početkom godine.

Na tvrdnju da bi novim zakonom ako bude usvojen može biti i smijenjena kazala je da je to ‘realna mogućnost’ i pojasnila kako se to može pravno riješiti. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI