PREDSJEDNICA PREŠIŠALA PROTUKANDIDATE: Ovo su rezultati najnovijeg HRejtinga!

Cropix

Dnevnik HTV-a ekskluzivno donosi rezultate redovitog mjesečnog istraživanja HRejting-a. Anketu je provela agencija Promocija plus od 14. do 18. listopada na uzorku od 1400 ispitanika prema načelu cijela Hrvatska – jedna izborna jedinica.

Redoslijed potencijalnih kandidata potpuno je jednak onome u rujnu. Potpora vodećem dvojcu više-manje raste, pa proizlazi da ćemo imati jednu od najneizvjesnijih predsjedničkih utrka dosad. U odnosu na rujan Kolinda Grabar-Kitarović porasla je za 1,3% i sad ima potporu 29,8% birača. Točno 4% za njom zaostaje drugoplasirani Zoran Milanović kojega je rast od 1,1% doveo na 25,8%. Za 10,7% manje od aktualne predsjednice i 6,7% manje od SDP-ova kandidata ima trećeplasirani Miroslav Škoro, 19,1%. Njegova je potpora malo porasla u odnosu na rujan, za razliku od četvrtog Mislava Kolakušića, kojega je pad od 1,5% sveo na samo 7,1% biračke potpore.

Svi ostali potencijalni predsjednički kandidati ne uspijevaju doseći niti 5%. HSLS-ov Dejan Kovač trenutačno je na 3%Dalija Orešković na 2,6%, a Ivan Pernar na 1,9%.  Na točno 1% je Vlaho Orepić, a ispod njega su Ante Simonić (0,6%) i Anto Đapić (0,6%). Svi ostali koji su u nekom trenutku javno poželjeli biti predsjednik ili predsjednica dijele 1,9% glasova.

Na kraju treba istaknuti pozitivan trend, koji pokazuje HRejting vezano uz neodlučne birače. Za razliku od parlamentarnih izbora, na predsjedničkima broj neopredijeljenih konstantno pada, pa je tako sa svibanjskih više od 9%, ovaj mjesec došao na 6,7%.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI