PREDSJEDNICA PRIJAVLJENA: Dalija Orešković otkriva što će poduzeti oko prijava protiv Grabar Kitarović!

Tomislav Miletic/PIXSELL

Na nekoj od slijedećih javnih sjednica donosit će odluku o pokretanju ili ne pokretanju postupka. A sve ovisi o tome kada će zaprimiti svu potrebnu dokumentaciju kojom bi se ustanovilo radi li se o privatnom ili službenom putovanju.

U srijedu je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković povrdila kako su zaprimili tri prijave zbog puta predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u SAD te da će povjerenstvo provjeriti ima li u tom slučaju razloga za pokretanje postupka, donosi direktno,hr

Iz Povjerenstva poručuju: ”S obzirom na to da prijave nemaju priloženu nikakvu dokumentaciju, mi smo već uputili dopise kojima od nadležnih državnih tijela tražimo dostavu podataka i dokumentacije. Svaka prijava koja se odnosi na dužnosnika moze se raspravljati samo u okviru zakonom propisanog postupka što znaci na javnoj sjednici”.

Na nekoj od slijedećih javnih sjednica donosit će odluku o pokretanju ili ne pokretanju postupka. A sve ovisi o tome kada će zaprimiti svu potrebnu dokumentaciju kojom bi se ustanovilo radi li se o privatnom ili službenom putovanju.

“Teško nam je u ovom trenu prognozirati kada bi to moglo biti. Mi u ovom trenutku ovisimo o brzini reakcije drugih državnih tijela”, zaključuje Orešković i napominje kako zasigurno ova tema neće doći na red još sljedeće dvije sjednice.

Iako Povjerenstvo nije objavilo tko je sve podnio prijave, u utorak navečer je na Facebooku Goran Vojković objavio kako je upravo on jedan od podnosioca prijave.



Podsjetimo, povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa podnesene su tri prijave protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović zbog njenog neobjašnjivog puta na novogodišnje slavlje u SAD. Od Povjerenstva se u sva tri slučaja traži da se utvrdi je li razlog puta službeni ili privatni. Traži se, naime, je li došlo do povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Kako se navodi, nije jasno je li problematična mogućnost da je Predsjednica na ovaj način primila skuplji dar od 500 kuna ili je, sama platila putovanje, u slučaju privatnog putovanja. Niz okolnosti vezanih za njenu proslavu Nove godine u SAD-u, koju njezin ured na Pantovčaku nije htio komentirati, trebalo bi utvrditi Povjerenstvo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI