Predsjedničina kćer na meti Radničke fronte: Evo što su poručili

screenshot N1

Puna stipendija na Harvardu koju je dobila kći predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, 18-godišnja učenica Katarina Kitarović, trn je u oku Radničke fronte. Naime, mlada Katarina odlazi studirati na prestižno američko sveučilište, a predsjednica je izvijestila da je njezina Katarina primljena na čak četiri vrhunska sveučilišta koja joj nude stipendiju.

Radnička fronta drži da praksi odlaska djece domaće elite na strana sveučilišta treba reći dosta.

”Potpuno je nebitno je li Katarina Kitarović zaslužila ili nije zaslužila stipendiju na Harvardu – niti je važno procjenjivati djecu roditelja čiji politički rad ostavlja cijele generacije bez visokoškolskog obrazovanja, bez prilike da postanu visokoobrazovani ljudi i ograničava njihov razvoj u svakom pogledu, nudeći im karijeru konobara i sobarica ili odlazak u inozemstvo”, piše Novi list.

“Ono što jest važno jest da odlazak na Harvard kćeri predsjednice RH kao i druge djece domaće elite shvatimo kao točku u kojoj treba reći – dosta! Dosta je da se domaće elite školuju u inozemstvu osiguravajući svojoj djeci sve – drugima oduzimajući sve.

Dosta je politike i političara koji su tu samo da bi sve ostale ‘nagovorili’ da pristanu na lošije uvjete života – jer ‘nema drugog načina’. Dosta je pristanaka na štednju u obrazovanju, restrikcije, smanjivanje studijskih kvota. Dosta je komercijalizacije obrazovanja jer se navodno ‘ne može drugačije’.”Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI