Predsjedničkog kandidata Milanovića potvrdio i Glavni odbor SDP-a

screenshot

U subotu je održana sjednica  Glavnog odbora SDP-a na kojoj je bivši čelnik stranke i premijer Zoran Milanović, velikom većinom glasova – 70 članova je bilo za, jedan protiv, a jedan suzdržan, podržao za predsjedničkog kandidata SDP-a. No, SDP ga neće službeno kandidirati.

Šef SDP-a Davor Bernardić poručio je da bi se ljudima vratila vjera u Hrvatsku, mora se prije svega vratiti vjera u institucije.

“Jedna od važnih institucija jest institucija predsjednika Republike. Njoj moramo vratiti ugled i dostojanstvo. SDP ima čovjeka koji to može i mora učiniti te koji će pobijediti – Zorana Milanovića”.

Zoran Milanović nije došao na sjednicu Glavnog odbora. Jučer je na svom Facebook profilu napisao da se složio s prijedlogom predsjednika stranke da ne sudjeluje na Odboru, a kolegama poručio kako se vide u rujnu na ponovnom okupljanju.Jedan glas protiv stigao je iz Primorsko-goranske županije. Prema pisanju nekih medija zbog izbora Zorana Milanovića kao predsjedničkog kandiata, postoje određena nezadovoljstva koja se mogu čuti u dijelu primorsko-goranskog SDP-a, odakle dolaze potpredsjednik stranke Zlatko Komadina i predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić. To je uoči Odbora komentirao SDP-ovac Željko Jovanović.

“Da je netko zaista protiv, bilo je dovoljno vremena od sjednice Predsjedništva, gdje je najavljeno da će na Glavnom odboru ovo biti tema, i svi oni koji su smatrali da Zoran nije dobar kandidat, sazvali bi sjednicu općinskih organizacija, predsjedništva i pitali kolege jesu li protiv da Zoran Milanović bude kandidat. No, nitko to nije učinio, prema tome jasno je da u Primorsko-gornaskoj županiji i Rijeci nema nikakvog problema.”



Između ostaloga, Bernardić je na sjednici uvodno predstavio i SDP-ov paket antikorupcijskih mjera. A to su, navodi, utvrđivanje porijekla imovine, stroža kontrola javne nabave, transparentnost financiranja izbornih kampanja te stroža kontrola imovinskih kartica.

“U našoj zemlji ne može postati normalno da jedan državni dužnosnik ima u svom dvorištu skupocjen Mercedes ili posjeduje skupocjenu vilu. Kako se ne bi moglo dogoditi da jedan bivši župan, danas ministar angažira za županiju tvrtku koja poslije gradi njegovu obiteljsku kuću, kako se ne bi moglo dogoditi da se stranke financiraju iz crnih fondova, a nije normalno da se kvadratura skupocjenih vila skriva iza kvadratura pečenjare.”

Na Facebooku Milanović je svima zahvalio:

Zahvaljujem svim članicama i članovima Glavnog odbora SDP-a na podršci. Vaša podrška mi znači jer vidim da i vi smatrate nužnim vratiti karakter, sadržaj i smisao dužnosti predsjednika Republike. Računam na vas do kraja ove borbe koju ću voditi s ciljem da Hrvatska postane progresivno, moderno i otvoreno društvo. Vi ste odlučili, pozivam i sve ostale koji dijele viziju takvog društva da se pridruže! Jer, izaberete li mene, Hrvatska će i bez obećanja biti jedna posve normalna zemlja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI