Predsjednik Milanović se oglasio o Jeleniću: ‘O njegovoj budućnosti odlučit će Vlada, a i mene su zvali u masone’

Ranko Suvar/Cropix

Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović na Mirogoju se obratio medijima, a novinari su ga najprije priupitali o novonastaoj situaciji vezanu uz činjenicu da je Dražen Jelenić mason.

Istaknuo je da se ne želi miješati u to hoće li on am dati ostavku ili će to ostati na Vladi koja o tome jedina i može odlučiti.

”I dalje imaju dojam mistike i tajnovitosti. Ako radiš javni posao, osobito u domeni depresije, dovodiš u pitanje svoju lojalnost”, komentirao je. Nije htio reći treba li Dražen Jelenić podnijeti ostavku. ”I ja sam dobio poziv u masone prije mnogo godina, ali nikad im se nisam pridružio”, ispričao je predsjednik.

Rekao je da će se složiti s prijedlogom premijera da se Roberta Hranja za načelnika Glavnog stožera. Istaknuo je da će s premijerom uskoro razgovarati i o čelniku SOA-e, ali i  o svim drugim

temama. Potvrdio je da će savjetnika biti manje, a tko su oni doznate ćemo sutra ili prekosutra. Potvrdio je da će Jadranka žarković biti njegova savjetnica. Kaže da ona očito nekome smeta.



Odbacio je interpretacije da je sporno što premijer Andrej Plenković nije u utorak komentirao inauguraciju. ”Ma ne, razgovarali smo. Vidio sam i komentare da se nisam s nekima rukovao, a jesam poslije. Upoznao sam ga sa svojom majkom”, rekao je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI