PREDSJEDNIK MOŽDA NEĆE IZAĆI NA IZBORE Za Plenkovića je to ‘vrlo znakovita poruka’, a Grmoja smatra kako to ‘nije baš logična izjava’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je jučerašnju izjavu predsjednika Zorana Milanovića kako on “možda neće izaći na izbore”.

Plenković je rekao kako “nije imao vremena gledati njegov intervju”. “Mislim da je to za Davora Bernardića jedna vrlo znakovita poruka”, istaknuo je premijer.

Plenković je naglasio kako je cilj nakon izbora, kada vide kome su hrvatski građani dali povjerenje, razgovarati s partnerima i formirati parlamentarnu većinu.

Svatko ima pravo birati i biti biran

Na konstataciju da je lakše ići u izbornu utrku iz pozicije vladajuće stranke, rekao je za N1: “Ja sam bio u kampanji prošli put kad nisam bio na vlasti pa smo isto pobijedili. Predsjednik Vlade ne postajete iz vakuuma, morate dobiti legitimitet u stranci. Teza o nekakvom odvajanja stranke i politike ako ste predsjednik Vlade ne postoje”.

Osim Plenkovića izjavu Zorana Milanovića komentirao je i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja te rekao kako on “misli da to nije baš logična izjava”.“Svatko ima pravo birati i biti biran. Treba ostvariti svoje ustavno pravo i to je njegova dužnost. Mislim da bi predsjednik trebao mobilizirati ljude da izađu na izbore. Ova mi izjava baš nije jasna, ali predsjednik s vremena na vrijeme ima izjave koje su ovako čudne i zbunjujuće”, istaknuo je Grmoja.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI