PREDSJEDNIK SABORSKOG ODBORA ZA OBRANU: Utvrdit ćemo posljedice sukoba Milanovića i Banožića, pa sve iznijeti pred javnost

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović komentirao je novu sjednicu spomenutog odbora i njezin sadržaj.

“Stanje u Oružanim snagama sigurno će biti to jedna od točaka na dnevnom redu”, rekao je Vidović.

Objašnjva kako Saboru kao vrhovnoj instituciji u državi, nije moguće operativno ulaziti u Oružane snage, ali da ima nadzornu ulogu.

“Element smo nekog nadzora i kontrole kako to sve funkcionira, s tog aspekta, imamo i zakonsku obvezu vidjeti što se događa, koje su posljedice ovoga sukoba”, rekao je.

“Možemo primiti na znanje situaciju koja je u vojsci, možemo vidjeti posljedice tog sukoba, pa sve iznijeti pred javnost, vjerujem da je ona zainteresirana za stanje u vojsci”, dodao je.



Na sjednici je odlućeno o upućivanju Oružanih snaga u sedam mirovnih misija.

“Ovo su sve misije u kojima Hrvatska sa svojim oružanim snagama već sudjeluje, tako da smo praktički produžili njihov mandat za naredno razdoblje”, rekao je Vidović.

Riječ je o upućivanju u mirovne misije u Poljskoj i Litvi, u operaciju potpore miru Sea Guardian u Sredozemlju, operaciju koalicijskih snaga Inherent Resolve, NATO misiju u Iraku, u operaciju EU “EUNAVFOR MED IRINI te na dužnost u NATO zapovjednoj strukturi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI