PREDSJEDNIK UDRUGE STARI PAZAR: ‘Mi smo za uređenje Pazara, ali ne ovako kako to želi gradska vlast’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitski Stari pazar treba urediti, a time se “zabavlja” tamošnja gradska vlast. No, njihov je potez naišao na burne reakcije dosadašnjih zakupaca prostora. Što se ustvari događa za N1 pojasnio je Izet Šećerović, predsjednik Udruge Stari pazar.

“Apsolutno smo za uređenje Starog pazara, ali ne ovako kako to želi gradska uprava. Oni nemaju trajno rješenje na koje bi mi pristali. Kratkoročna rješenja nisu rješenje za nikoga”, rekao je Šećerović.

Dodao je da bi zakupci bili zadovoljni rješenjem koje bi bilo osmišljeno u suradnji s arhitektima i pri kojem bi se vodilo računa o njima.

“Ne možete vi sebe isprogramirati za mjesec i pol dana. Mi 1.1. moramo napustiti mjesta na kojima smo već 20 godina, imamo obveze koje treba servisirati, najveći je problem što mi s robom koja je u tim prostorima nemamo gdje”, istaknuo je.

Na pitanje što će se dogoditi 1. siječnja odgovorio je kako oni “imaju stavove od kojih ne odustajemo, nećemo se maknuti svojom voljom”.



“Oni kažu da njima 50-100 ljudi ne znači ništa. Naš gradonačelnik ima običaj reći da je sve transparentno, nisam baš siguran. Što će biti, vidjet ćemo. Postoji neki plan, ali ne znam, koliko sam uspio na prvu vidjeti, to je nekih 70-ak prodajnih mjesta, a nas je 120″, naglasio je.

“Ne može se tako preko koljena postupati, nije u redu, nije humano. Nudimo ruku, ali da se i nas pita nešto. Tu smo 30, 40, 50 godina”, rekao je Šećerović.

Podsjetimo, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević krenuli su u sređivanje stanja na splitskom Pazaru, ali nisu naišli na odobravanje dosadašnjih zakupaca poslovnih prostora.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI