Predsjednik Ustavnog suda: ‘Izjava Petrova da ne postoji parlamentarna većina je – politička’

Patrik Macek/PIXSELL

"Postoji li parlamentarna većina odlučuje se u posebnom postupku, i to u glasanju o povjerenju Vladi, o proračunu i drugim slučajevima koji su predviđeni Ustavom, Zakonom i Poslovnikom", ističe Šeparović

U Hrvatskom saboru nije prošao zahtjev za izglasavanje nepovjerenja ministru financija Zdravku Mariću, a o svemu se za HRT očitovao i predsjednik Ustavnog suda, Miroslav Šeparović:

“U ime Ustavnog suda mogu ponoviti da se nećemo miješati u političke odnose koji se trenutno odvijaju u Hrvatskom saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona. Ako bi stvari izmakle kontroli, ukoliko bi prešli granicu ustavnosti Ustavni sud bi našao načina reagirati”, poručio je Šeparović.

Za izjavu predsjednika Sabora Bože Petrova da ne postoji parlamentarna većina kazao je kako je – politička.

“Ona nema ustavno-pravnu vrijednost. Postoji li parlamentarna većina odlučuje se u posebnom postupku, i to u glasanju o povjerenju Vladi, o proračunu i drugim slučajevima koji su predviđeni Ustavom, Zakonom i Poslovnikom. Zato Ustavni sud apelira na sve aktere da se drže strogo Ustava, Zakona i da stvari rješavaju u demokratskoj proceduri”, zaključio je Šeparović.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI