PREDSJEDNIK VIJEĆA ROMSKE NACIONALNE MANJINE: ‘Radi se o svađama među susjedima, cijela romska zajednica je u šoku’

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U romskom naselju Parag kraj Čakovca u utorak oko 20.55 sati došlo je do pucnjave u kojoj je poginula žena, a pet je osoba ozlijeđeno.

Među ozlijeđenima jedan je maloljetnik te jedno dijete.

“U utorak, 24. kolovoza 2021. godine oko 20.55 sati u naselju Parag, došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja pri čemu je smrtno stradala jedna osoba, dok je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Poduzetim policijskim radnjama temeljne, prometne, interventne, specijalne i kriminalističke policije, utvrđeno je kako je do pucnjave došlo nakon svađe više osoba. Za sada nepoznati počinitelj, ispalio je više hitaca iz vatrenog oružja, kojom prilikom je jedna ženska osoba, nažalost, smrtno stradala. Tom prilikom ranjeno je jedno dijete, dvije maloljetne osoba i tri odrasle osobe. Prema podacima Županijske bolnice Čakovec, svim ozlijeđenim osobama, pružena je adekvatna medicinska pomoć.

U prostorije Policijske uprave međimurske privedene su tri osobe koje se dovode u svezu s navedenim događajem te je u tijeku kriminalističko istraživanje.



Sigurnosna situacija u naselju Parag je stabilna i pod nadzorom policije te nema dodatnih opasnosti za građane”, javila je međimurska policija.

Kako iz razgovora s predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju, Matjašem Oršušom doznaje Dnevno, svi u naselju su šokirani.

“Tu sam u Paragu, svi su potreseni. Radi se o svađama među susjedima. Taj počinitelj je uzeo vatreno oružje. Žao mi je što se to dogodilo, cijela romska zajednica je u šoku. Ljudi se ne usude pričati o tome što je bilo. Kako čujem po pričama, navodno je maloljetnik povod svađe, no on nije pucao. Strašno je to”, kazao je Oršuš.

Dodao je da je teško svim Romima, a sad posebno strahuju od daljnjih osuda i diskriminacije.

Iz bolnice u Čakovcu kazali su da je svim ranjenim osobama pružena adekvatna medicinska pomoć.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI