Preko Facebooka prijetio Plenkoviću pa završio u Remetincu

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kako se doznaje mladić je u Hrvatskoj bio na odmoru, a policija ga je uhitila u petak.

Dvadesetjednogodišnji A. J., zagrepčanin koji privremeno radi u Austriji, uhićen je i kriminalistički obrađen jer putem društvene mreže prijetio aktualnom hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

“Policijska uprava zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Zagreba zbog kaznenog djela prijetnje počinjeno 14. travnja ove godine putem društvenih mreža iz članka 139 stavak 1 i 3 i on je u petak predan pritvorskom nadzorniku”, kratko su priopćili iz PU zagrebačke ne navodeći sadržaj prijetnje.

Kako se doznaje A. J. je u Hrvatskoj bio na odmoru, a policija ga je uhitila u petak. Trenutno je u istražnom zatvoru u Remetincu.

U zadnjih nekoliko godina sigurnosne službe posebno prate i analiziraju sadržaje prepiske na društvenim mrežama i traže poruke koje su upućene državnim dužnosnicima koji spadaju u kategoriju štićenih osoba. Nakon što analitičari uoče sadržaj koji se može okarakterizirati kao prijetnja alarmiraju policiju koja odrađuje kriminalistički dio posla i predaje osumnjičenika tužiteljstvu. Uz taj dio, policija u suradnji sa sigurnosnim službama tužiteljstvu podastire i forenzičke dokaze u suradnji s teleoperaterima i pružateljima internetskih usluga.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI