PREMIJER IZ BLEDA NAJAVIO MOGUĆI SASTANAK S BANKAMA: ‘Želim imati sve na stolu, točno i provjereno i potom ćemo donijeti odluke’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na slovenskom Bledu održao se strateški forum a na kojem je sudjelovao i premijer Andrej Plenković. Nakon toga je dao izjave za medije, a novinare je najviše zanimalo pitanje koje je uznemirilo sve građane Hrvatske, onaj o prešutnim minusima građana na računima banaka.

Plenković je istaknuo da Vlada treba prvo sve činjenice kako bi se mogle donositi odluke.

Čuo sam se s ministrom financija, imat ćemo Uži kabinet sada pa ćemo raspraviti tu temu. Poslao sam poruku guverneru da se vidimo sutra. Kao predsjednik Vlade želim utvrditi činjenice. Puno je informacija koje su u eteru, ne znam jesu li one točne, je li zaista toliki iznos kamata, toliki broj računa i ljudi. Kao Vlada nemamo načina da provjerimo te podatke osim da pitamo HNB. Tražit ćemo ih mišljenje, podatke i točan stav. Ako je potrebno, sazvat ću i sastanak s predsjednicima uprava banaka u Hrvatskoj da vidimo i s njima o čemu se tu radi”, rekao je premijer pa dodao:

“Ako je potrebno promijeniti zakon, ako postoji očito praznina koja je dovela do toga da ljudi, bez da su informirani kao što danas potrošač mora biti informiran o bilo kakvoj financijskoj reperkusiji na njega, nisu bili informirani, onda ćemo to pitanje regulirati. Tu se prije svega radi o prešutnom prekoračenju koje je očito vrlo problematično. Budući je stvar vrlo ozbiljna, želim prvo imati sve akte na stolu, provjerene i točne i nakon toga ćemo donositi odluke.” kaže premijer.

Predsjednik Zoran Milanović je danas komentirao zašto cijepljeni  još nose masku.



“Bez obzira jeste cijepljeni ili ne, ako je potrebna i ako je takva preporuka treba je nositi. I vi je imate sada ovdje još ste i vi cijepljeni. Mislim da smo s mjerama napravili ono što treba. Imamo objektivnu slabiju dinamiku cijepljena, ne znam što da više napravimo a da ne pritišćemo ljude nekim odlukama, mogu se samo pouzdati u razboritost”, rekao je premijer  ponovno je pozvao građane da se cijepe.

“Cjepiva imamo, dali smo svakom mogućnost da se cijepi i ne možemo nekoga dovesti za ruku da se cijepe”, zaključio je Plenković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI