PREMIJER OPISAO PREDSJEDNIKA: ‘On je patološki lažov, perfidan i zlonamjeran’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Andrej Plenković govorio je kako je Hrvatska ispunila sve kriterije za Schengen te kako se ovlasti predsjednika Republike neće mijenjati.

“Mislim da je izmjena Zakona o obrani bila predviđan planom aktivnosti i vjerujem da će ministar Banožić predložiti rješenja. Koliko se sjećam, ovaj i ovakav zakon kakav je na snazi je mijenjan upravo u vrijeme SDP-ove Vlade, pretpostavljam da su imali neku logiku, sada valjda imaju neku drugu. Mislim da je važno da nema nedorečenosti i da se zna tko što radi. Sve što je zbunjujuće i što dovodi do isključenja ministra obrane iz aktivnosti, će biti eliminirano”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na izjave Zorana Milanovića.

“Ja već duže vremena ne pratim to u smislu da pratim televizijski što on govori. Ali moram se osvrnuti na neke stvari. On već po ne znam koji put tvrdi da smo ja ili ministar branitelja, proglasili generale, osobito Antu Gotovinu, udbašima. To je teza koju ponavlja, valjda po tezi da će tisuću puta ponovljena laž postati istina. Ja to odbacujem, ako se može dokazati da je itko od nas to rekao je bih volio vidjeti tu izjavu. Ja pouzdano znam da to nitko nije izgovorio, niti mislio, niti se moglo iščitati između redova. To je nešto što on, kao patološki lažov, a to jedino može netko tko je patološki lažov, ili izrazito perfidan i zlonamjeran, stalno ponavljati. Argumentima otkloniti laž, to je prava stvar”, kazao je premijer.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI