PREMIJER OSUDIO SUKOB NAVIJAČA I POLICIJE: ‘Toliki broj ljudi, navijača, koji su se išli obračunavati s hrvatskom policijom, to je nedopustivo’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U sklopu konferencije za novinare održane u ponedjeljak, predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je sukob navijača i policije, koji je, podsjetimo, izbio u subotu navečer.

Premijer je rekao kako osuđuje svako nasilje, a posebice nasilje na pripadnike hrvatske policije.

“Mislim da je ovaj događaj, koji se dogodio na autocesti između Zagreba i Karlovca, grozan događaj. Toliki broj ljudi, navijača, koji su se išli obračunavati s hrvatskom policijom, to je nedopustivo”, istaknuo je.

Napomenuo je da je siguran kako će istraga, u koju se uključio i DORH, na kraju saznati o čemu se točno radilo i kako je zapravo došlo do tog sukoba.

“Mi se kao Vlada protivimo bilo kakvom nasilju, to smo pokazali više puta, posebice na nasilje na sportskim natjecanjima. Mislim da sport i nasilje ne bi trebali imati nikakvu poveznicu. Nažalost, taj fenomen nije samo naš, to je puno širi i globalan fenomen”, naglasio je Plenković.



Dodao je da postoje brojne konvencije na europskoj razini, koje nastoje da se pravnim aktima, prije svega, prevencijom suzbije ovakvo nasilje. A onda i politikom, i to kaznenom, da se oni koji to rade kazne, kako to više ne bi činili.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI