PREMIJER PLENKOVIĆ KOMENTIRAO NAPADE: ‘Ništa što radimo nije predizborni trik pa ni Covid dodatak’! To je objasnio na zanimljv način

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Danas se već po tradiciji sastaju Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a a premijer Plenković obratio se okupljenim novinarima.

Zelene putovnice do ljeta?

Najprije se premijer osvrnuo na priču o  zelenim COVID putovnicama. Plenković navodi  kako ne može reći kad će zakonski tekst proći proceduru i kad bi COVID putovnice mogle zaživjeti. Okvirno kaže da bi se sve moglo znati i rješiti do ljeta.


“Mislim da bi se to moglo do ljeta riješiti”, kaže Plenković. U Primorsko- goranskoj županiji na snazi od danas pa u iduća dva tjedna lockdown. Sve je to u svrhu smanjenu žarišta koronavirusa, ističe premijer.

Vjerujem da će mjere u svim priobalnim žarištima doprinijeti sezoni”, rekao je.Potom se prešlo na temu cjepiva i govorio je i o samoj procjepljenosti građana Hrvatske.

Procjenjuje da će s dozama cjepiva koje trebaju stići biti procijepljena polovica stanovništva do kraja lipnja.

“Da je stiglo sve cjepivo AstraZenece koje je bilo naručeno, taj broj bi bio 70 posto”, dodao je Plenković.

 COVID dodatak na mirovine nije predizborni potez

“Po toj logici bi HDZ trebao dobiti 85 posto glasova”, navodi Plenković.

“Razgovore koje vodimo sa strankom i udrugama umirovljenika nisu isključivo vezani uz temu COVID dodatka”, rekao je i dodao da bi HSU mogao biti u nekim zajedničkim projektima s HDZ-om.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI