PREMIJER PLENKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE: ‘Mislim da smo dobro izbalansirali rast cijena goriva’! Iznio podatak koji ga jako raduje

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

U tijeku je redovna sjednica Vlade u Nacionalnoj u sveučilišnoj knjižnici. Premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor.

Podsjetio je na jučerašnju odluku Vlade o izmjeni uredbe i fiksiranje cijena goriva na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama.

“Vjerujemo da je na ovaj način pronađen pravi balans i da će to biti dobro i korisno, a mi ćemo za dva tjedna vidjeti kakve će okolnosti biti i koje ćemo mjere tada poduzeti”, rekao je Plenković.

Spomenuo je i greenfield investiciju, otvaranje nove tvornice dijelova za zrakoplove, kazavši da je i to pokazatelj koliko je Hrvatska atraktivna za strane investicije.

Dotaknuo se i boravka u Splitu, gdje je bio na Danu sveučilišta, kazavši da je važno da drugi najveći grad u Hrvatskoj može biti ponosan na postignuća svoga sveučilišta.



Najvažnijom je vijesti protekloga tjedna ocijenio odluku iz Luksemburga, da je Hrvatska spremna za uvođenje eura. “Naš je cilj 1. siječnja 2023. i euro i Schengen i uvjeren sam da ćemo to i ostvariti”, rekao je Plenković.

Pohvalio je i pad broja nezaposlenih. “U sljedećem bismo razdoblju mogli doći do brojke ispod 100.000 nezaposlenih. Ja se ne sjećam kad smo zadnji put imali takvu brojku”, rekao je Plenković, dodavši da su tome doprinijela i sezonska zapošljavanja.

Idemo prema novoj rekordnoj sezoni turizma, rekao je premijer. “Na 95 posto smo broja noćenja u odnosu na 2019. i 84 posto dolazaka”, kazao je Plenković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI