PREMIJER U NOVOJ RUNDI OBRAČUNA: Iz Zadra je opet bio oštar prema šefu SDP-a i novinarima! Nije birao riječi kako bi poslao poruku

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković danas boravi na jugu naše zemlje. Nakon Šibensko-kninske županije produžio je prema Zadarskoj županiji.

U Šibeniku  je svečano otvario Adriatic Business centar, nakon čega je posjetio tvrtku Impol-TLM d.o.o., gdje se sastatao s predstavnicima Uprave.

Naravno u stopu su ga pratili i novinari kojima je u Zadru prokomentirao aktualna pitanja a ponovno se kao i posljednjih nekoliko dana najviše priča o slučaju riječkog ugostitelja koji je u svom lokalu zabranio ulazak članovima HDZ-a.

Iz toga su se razvile velike polemike i prepucavanja s brojnih strana, a danas se u sve uključio i glasnogovornik Vlade Marko Milić a kojemu je pak opet odgovorio riječki SDP. U Zadru je ponovno na red došao premijer Plenković kojega su novinari naravno opet zapitkivali o svemu i komentaru šefa SDP-a koji je pak kazao da je premijer širitelj mržnje. Plenković je na to ponudio zanimljiv odgovor.

“Samo sam usput vidio taj naslov, nisam vidio elaboraciju, misli li Grbin tu na Holy i njezinu izjavu o dotepencima… Najvažnije je da pogleda oko sebe, pogleda svoje kandidate i kakve poruke šalju građanima Zagreba. Očito je diskriminacija postala neki trend”.



Komentirao je također i potez jednog nacionalnog portala koji je u znak podrške riječkom kafiću napravio jednu vrlo zanimljivu stvar.

“Očekujem od dušebrižnika i moralizatora da reagiraju na takve pojave, na diskriminaciju i govor mržnje. To bi bilo blagotvorno za društvo, siguran sam da će svi dušebrižnici na to reagirati”, rekao je Plenković upitan za komentar na potez portala Index čije čitatelje, u znak podrške riječkom kafiću Three Monkeys, danas dočekuje pop-up u kojem se kod pristupanja portalu mogu opredijeliti jesu li ljudi ili članovi HDZ-a.

Inače u Zadru se čisto da spomenemo premijer sastao i sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem, a posjetit će i ured udruge Liga za borbu protiv raka.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI