PREMIJERU ŠTO SE ČEKA? Rekonstrukcija Vlade još ni na vidiku ! Slučaj ministra Paladina sigurno sve opterećuje

Foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Rekonstrukcija Vlade još se ne nazire a prošla su oba Uskrsa, katolički i pravoslavni. Plenković očito još razmišlja, po svemu sudeći rekonstrukcija neće biti onoliko velika koliko se u početku mislilo. Oporba je ionako ta koja zaziva prijevremene izbore, tvrde da velika rekonstrukcija nema ni baš nikakvog smisla.  No pitanje je i što bi oporbi donijeli prijevremeni izbori po pitanju rezultata kojima se nadaju. Prema zadnjim istraživanjima javnog mnijenja HDZ i dalje čvrsto drži prvo mjesto po preferenciji i izboru birača.

Plenković će morati dobro razmisliti koga će postaviti u Vladu, sad je na velikom udaru zbog ministra Paladina. Ne znamo je li Paladina sposoban odraditi  svoj posao u ministarskoj fotelji na kvalitetan način jer poslovni potezi koje je imao prije nego je ušao u Vladu vrlo jako opterećuju samog ministra i Plenkovića koliko god na to šutio o tome. Paladina je na velikom udaru i propitkivanju medija i javnosti zbog zbog svojih privatnih poslova koje su isplivale u javni prostor i koji traže odgovore.

“Nismo dali nikakav rok. Mi imamo “carte blanche” i stranačkih tijela i koalicije. Kada procijenimo da je trenutak, reći ćemo vam. Što je žurno? Najavili smo jer smo imali politički razlog da učinimo,” kazao je premijer prošli tjedan nakon sastanka u HDZ-u.

Premijeru je dovoljno da se osvrne i susjednu Sloveniju gdje je izbore izgubio Plenkovićev prijatelj Janez Janša. Vidjet ćemo kako će se nova politička struja i klima odraziti na suradnju s Hrvatskom, prije svega po pitanju ulaska u Schengen. Možda ćemo po pitanju novih članova Vlade premijera Plenkovića biti nešto pametniji nakon 1. svibnja i Praznika rada.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI