PREMINUO ČLAN STOŽERA: Glavni operativac koji je vodio borbu protiv poplava podlegao je koroni

FOTO: FaH

Srbiju je danas potresla vijest da je preminuo član tamošnjeg Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa Predrag Marić.

Mariću je zaraza potvrđena još 28. prosinca, no osim visoke temperature nije imao druge simptome. Ipak, na dodatnom pregledu utvrdilo se da ima i početni stadij upale pluća.

Tek je 3. siječnja, kad mu se pogoršalo stanje, upućen na bolničko liječenje, a pet dana poslije priključen je na respirator. Prema pisanju tamošnjih medija, nakon nekoliko dana stabilnog zdravstvenog stanja, u proteklih nekoliko dana klinička mu se slika naglo pogoršala te je tijekom vikedna više puta reanimiran.

Marić je, inače, proteklih 15 godina bio načelnik Sektora za izvanredne situacije Srbije, a javnost ga najviše pamti kao glavnog operaticva koji je vodio obranu od elementarnih nepogoda., prije svega poplava

U MUP-u Srbije zaposlen je od 1990. godine, 2005. je postao načelnik Uprave za zaštitu od požara i spašavanje, a godinu poslije i savjetnik ministra. Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora postao je 2007. godine.



Zbog izgradnje sustava zaštite i spašavanaja odlikovan je ordenom Nacionalnog reda za posebne zasluge. Također, radio je i kao predavač na beogradskoj Kriminalističko-policijskoj akademiji.

Umro je u 56. godini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI