PREMINUO POZNATI NOVINAR MISLAV BAGO! Jedan od najpoznatijih političkih komentatora napustio nas je u 49. godini života

Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Preminuo je Mislav Bago, jedan je od najpoznatijih hrvatskih novinara i političkih izvjestitelja. Javnosti je postao poznat kao voditelj i urednik političkih emisija na HRT-u, a kasnije se njegova popularnost podigla kada je počeo raditi kao politički analitičar na Novoj TV.

Započeo je kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radio je i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor.

Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u RH. Bago je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Sudjeluje od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora do izbora za Europski parlament. Prati sve velike događaje poput političkih afera ali i drugih događaja koji su uvelike utjecali na hrvatsko društvo, poplava u Slavoniji.

Zbog svog novinarskog rada Bago je dobio mnoga priznanja svoje struke, ali stekao i mnoge protivnike među gledateljima, pogotovo one političke. Mislav Bago rođen je u Zagrebu 1973. godine.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI