Premlatile i zatočile vlastitu baku! Ali sada ih je kaznio Sud

Public domain pictures/Ilustracija

Dvije su unuke proglašene krivima jer su vlastitu baku brutalno izvrijeđale, pretukle i zaključale u kuhinju, presudio je Općinski sud u Varaždinu. Jadnoj baki Kati, koja ih je tužila, zbog ozljeda i duševnih boli moraju platiti ukupno 5000 kuna odštete, javlja Podravski.hr.

Sve se dogodilo u obiteljskoj kući u okolici Varaždina zbog jednog – kućnog ljubimca. Unukama je tog dana netko otrovao psa kojeg je baka bila pustila iz dvorišta da se igra pa je uginuo u mukama. To je bio povod da se unuke Marija i Katarina fizički obračunaju s bakom Katom. Nakon što je doznala da joj je pas uginuo, Katarina je neutješno plakalala u kupaonici. Baka je tog časa izišla iz kuhinje i pitala je zašto plače. Tada je naišla druga unuka Marija koja je odmah počela s brutalnim uvredama. Marija je baku odmah počela udarati po leđima, a sestra Katarina držala je baku da se ne može braniti. Potom ju je Marija iznenada gurnula u kuhinju, pa je nesretna baka izgubila ravnotežu i ozlijedila desno koljeno. Baku su nakon toga zaključali u kuhinju i ostavili je da plače. Njezino zapomaganje i lupanje po vratima slučajno je čuo susjed Nenad koji je odmah nazvao policiju.

“Crkni stara mrcino, prokleta bila, babo smrdljiva! Krepaj! Osvetit ću ti se kad-tad – urlala je, prema presudi, unuka Katarina na svoju baku, a unuka Marija na to je još dodala: “Sad ti je srce na mjestu, svinjo, prokleta prasico.”

Nakon dolaska policije, baka Kata zatražila je hitnu pomoć u bolnici gdje joj je “dijagnosticirana tjelesna ozljeda u vidu contusio genus, a nakon toga se i psihijatrijski liječila, budući da je ovakvo postupanje unuka kod nje izazvalo veliki psihički nemir i strah”.

Unuke pak sve negiraju i navode kako im je tog dana uginuo pas jer se u obližnjoj šumi otrovao



Nakon presude, baka nije bila zadovoljna jer je od unuke Marije tražila 12.000 kuna, a od Katarine 5.000 kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI