PRESRETAN HRVATSKI VELEPOSLANIK! ‘Dolazak naših 12 državljana u Hrvatsku, kruna je onoga za što smo se zalagali već dosta dugo’

Foto: Stafrance Zulu / CROPIX

Oslobađanje Hrvata iz Zambije, za Dnevnik N1 komentirao je Tomislav Bošnjak, hrvatski veleposlanik u Egiptu.

“Dolazak naših 12 državljana, osmero punoljetnih, četvero maloljetnih, u Hrvatsku, za sve nas je kruna onoga za što smo se zalagali već dosta dugo”, rekao je Bošnjak.

“I zaista smo to dočekali, svi koji smo involvirani, od premijera, ministra, dužnosnika u ministarstvu vanjskih poslova i veleposlanstvima, s velikim olakšanjem i velikim zadovoljstvom”, istaknuo je.

Govorio je o tome kako su imali sve razloge zašto su bili suzdržani u izjavama.

“Nismo bili sigurni hoće li se sve provesti kako smo organizirali, kako smo planirali, sve dok zrakoplov nije poletjeo iz Lusake. Nakon što je sutkinja donijela oslobađajuću presudu, sljedeća 24 sata sadržavala su nekoliko kritičnih trenutaka i teško je reći koji je od njih bio kritičniji od drugoga”, rekao je Bošnjak.



Dodao je kako je bilo nekoliko prijetnji te da je postojala mogućnost da se pripremi neka nova optužba.

Rekao je kako se pravosuđe u Zambiji jako razlikuje od onog u Hrvatskoj.

“Dapače to je i razlog zašto je premijer ocijenio da mene pošalje u Ndolu”, rekao je veleposlanik i zaključio da su on i njegov tim morali paziti da njihova uloga u svemu ne bude okarakterizirana kao mješanje u zambijsko pravosuđe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI