PREVARENI DOBROTVOR: Upoznali se preko fejsa, ona mu uzela skoro 77 tisuća kuna i više se nije javila

ilustracija

Medicinska sestra Doma za stare i nemoćne u samoborskom kraju Dijana M. (25) završila je pod istragom nakon što ju je Rajko Č. iz Austrije prijavio policiji u Koruškoj kao prevaranticu koja mu je uzela novac, javlja Jutarnji list.

Dijana je od 2014. pa do kraja 2016. od Rajka uzela 76.837 kuna. Obećala je da će mu taj novac vratiti, no umjesto toga prestala mu se javljati. Zagrebačko državno odvjetništvo preuzelo je kazneni progon svojih austrijskih kolega iz Klagenfurta protiv zagrebačke medicinske sestre koja poriče sve što joj se stavlja na teret.

Poznanstvo Dijane i Rajka rođeno je na Facebooku još 2013., a komunikacija preko društvenih mreža na kraju je dovela i do njihova susreta u Rijeci.

“Sastali smo se pet puta, a kontakt smo održavali preko Facebooka i mobitela. I ne, nismo bili u intimnim odnosima, jer to mi nije bilo ni na kraj pameti. Odjednom mi se počela žaliti na probleme. Rekla je da je u lošoj financijskoj situaciji i da jedva krpa kraj s krajem zbog stanarine, troškova za hranu i dijete. Stalno je kukala pa mi se učinilo da joj je zaista teško. Odlučio sam joj pomoći jer sam i ja u mladosti bio u teškoj situaciji iz koje me financijski izvukao jedan čovjek i kojem sam novac vratio” ispričao je prevareni Rajko, kojem je obećala povrat novca čim se zaposli.

Pričala mu je i da je siromašna, da se rastala od muža, a Rajko je stekao dojam da je to bio prijatelj, a ne suprug.



“Prevarila me i oštetila za ukupno 10.250 eura. Želim da je se kazni ” zaključio je Rajko,koji je novac dizao s Mastercarda. Ona mu je obećavala novac vratiti, i sama svjesna da to nisu bili pokloni. Za mene je sve ovo bilo vrlo stresno. Obiteljski sam čovjek. Oženjen. I za obitelj je sve bilo vrlo stresno jer nisu znali što radim, pojadao se za Jutarnji prevareni dobrotvor.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI