PREVRTLJIV UTORAK: Oblaci, vjetar, kiša, pa i grmljavina!

Antonija Putić/Boje Bilogore

Diljem Hrvatske očekuje se promjenjivo vrijeme, uz povremenu mogućnost kišre

I u utorak će mjestimice biti kiše, češće u gorju, a zbog dolaska hladnijeg zraka, i ponovno svježije, te vjetrovitije, na moru i uz ponegdje jaku buru. U srijedu ujutro će u unutrašnjosti pri tlu mjestimice biti mraza, osobito u gorju, ali će uz pretežno sunčano vrijeme danju ponovno biti toplije, i vjerojatno najstabilnije. U nastavku tjedna daljnji porast temperature do iznadprosječno visokih vrijednosti, ali ponovno nestabilno, uz mogućnost mjestimičnih pljuskova, javlja HRT.

U istočnoj će Hrvatskoj u utorak biti promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu, većinom sredinom dana. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 11 °C, a najviša dnevna oko 15 °C.

Danju će slično toplo biti i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će oblačnije biti ujutro i prijepodne, uz povremenu kišu. Poslijepodne prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U gorju umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom. Prema večeri prestanak kiše i smanjenje naoblake. Bit će razmjerno svježe. Na sjevernom Jadranu promjenljiva naoblaka te mjestimična kiša, a sunčana razdoblja bit će češća poslijepodne. Puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimična kiša bit će češća poslijepodne, a moguća je i grmljavina. Zapuhat će umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 15 °C, a najviša dnevna između 18 i 21 °C.



Na jugu Hrvatske prijepodne uglavnom suho, a poslijepodne mjestimice kiša ili poneki pljusak praćen grmljavinom. Vjetar prijepodne slab, uz obalu ponegdje bura, a poslijepodne će puhati umjeren sjeverozapadnjak, u noći na srijedu i bura, koja će uzduž obale oslabjeti već u srijedu ujutro.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI