PREVRTLJIVA MILORADOVA IGRA: ’21. maja podržite Vojka i Komadinu te zamjenika Mamulu!’

Patrik Macek/PIXSELL

Iako se Milorad Pupovac inače trudi izražavati standardnim hrvatskim jezikom, ovoga se puta umjesto za "svibanj" odlučio za "maj", sugerirajući taj mali protuhrvatski zaokret. "Lijevi" mu to vjerojatno neće zamjeriti

Milorad Pupovac se u ime SDSS-a obratio glasačima u Hrvatskoj poslavši im pismo u kojemu ih poziva da u nedjelju 21. svibnja na lokalnim izborima “naprave pravu stvar”.

Evo što stoji u pismu koje je poslano biračima:

“21. maja održat će se lokalni izbori. Nemojte propustiti glasanje – to je naša obaveza prema nama samima i prema našoj sredini.

Došlo je vrijeme da se kaže: život nije ni nacija ni država ni vlada. Život je lokalno. Ako se u malim mjestima život gasi, ako ga uništavaju nerazvijenost i nezaposlenost, tada ni nacija ni država nemaju smisla i svrhe. Postaju priča o domovini, a bez domaćina i domova.

Treba nam politika koja će iseljavati nerazvijenost, nezaposlenost i zapostavljenost, a vraćati domaćine i obnavljati domove.



Stoga birajmo one koji se bore za to da se uspostavi fond za podršku nerazvijenim područjima, one koji će voditi brigu o našem dobru i o jednakosti Srba. Birajte kandidate i kandidatkinje SDSS-a za Vijeće Općine Viško, Vijeće Vrbovskoj te vijeća Rijeke i Primorsko-goranske županije, koji se nalaze na listi SDP-a i partnera. U Viškovu birajte Sanju Udović za načelnicu! U Vrbovskom birajte zajedničkog kandidata za gradonačelnika Marijana Račkog i Anđelku Mamulu kao njegovu zamjenicu! Birajte Vojka Obersnela za gradonačelnika Rijeke i Zlatka Komadinu za župana, a za njegova zamjenika, iz redova Srba, Petra Mamulu!

Neka i vaš glas pobjeđuje!

Iseljavajmo nerazvijenost i nezaposlenost, a ne ljude!

S poštovanjem,

Vaš dr. Milorad Pupovac”, stoji u pismu SDSS-a.

Zanimljiv je tu i izbor riječi. Iako se Milorad Pupovac inače trudi izražavati standardnim hrvatskim jezikom, ovoga se puta umjesto za “svibanj” odlučio za “maj”, sugerirajući taj mali protuhrvatski zaokret. “Lijevi” mu to vjerojatno neće zamjeriti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI