PREŽIVJELA GLASANJE U SABORU PA SE OGLASILA! Hrvoj Šipek neće dati ostavku, otkrila i daljnju suradnju s USKOK-om

Screenshot

Iako je bila pod velikim udarom kritika Zlata Hrvoj-Šipek preživjela je glasovanje u Saboru.

Vladajući su prihvatili izvješće o radu DORH-a za 2020. i odbacili SDP-ov zahtjev za njenom smjenom.

Za N1 je glavna državna odvjetnica potvrdila da neće ostavku a otkrila je i daljnje planove te kako će u budućnosti surađivati s ravnateljicom USKOK-a Vanjom Marušić.


“Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske neće dati ostavku, a vezano za odnos Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta odgovaramo kako će on biti temeljem na zakonom propisanim odredbama”, odgovorili su iz DORH-a.

Iz izvora bliskih Zlati Hrvoj-Šipek može se čuti da ona kaže da je sastanak bio organiziran u USKOK-u dva mjeseca nakon što je imenovana kako bi se upoznala s najvažnijim predmetima te da su u fokusu bile aktivne istrage protiv Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, a ne slučaj “Softver”. Također, saznajemo da izvješće USKOK-a u srpnju nije vidjela jer je bila kraće odsutna, a zaduženi zamjenik je nije obavijestio jer je smatrao da je to suvišno s obzirom da je već isto izvješće došlo u veljači 2020., kada je odluka donesena,  doznaje N1.Facebook Comments

Loading...
DIJELI