Prgomet ‘Znam kako treba voditi Zagreb, za razliku od onih koji nemaju niti svog kandidata, a htjeli bi voditi Hrvatsku!’

pixsell

Nošeni vrijednostima zajedništva i domoljublja, uključivosti i okupljanja različitosti, predstavljeni su i kandidati za Gradsku skupštinu, Vijeća gradskih četvrti i Mjesne odbore na nadolazećim izborima.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u nedjelju, 7. svibnja predstavljeni su svi kandidati i kandidatkinje Hrvatske demokratske zajednice za Grad Zagreb na predstojećim lokalnim izborima. Svojim prisustvom skup su podržali brojni uvaženi uzvanici iz hrvatske politike i javnog života, članovi Vlade RH, saborski zastupnici, generali iz Domovinskog rata te mnogi drugi.

“Hrvatska demokratska zajednica predstavila je prof. dr. sc. Dragu Prgometa kao jedinog, vjerodostojnog i stručnog lidera koji jamči bolju budućnost Grada Zagreba i njegovih građana“, u uvodnom predstavljanju naglasio je Andrija Mikulić, čelni čovjek zagrebačkog HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske, mr. sc. Andrej Plenković osvrnuo se na nekorektne političke pokušaje da se zaustavi gospodarski rast i stabilnost hrvatske države radi pojedinačnih, sitnih interesa i pozicija za predstojeće lokalne izbore. „HDZ igra lojalno i timski, zato pobjeđuje!“, rekao je mr. sc. Plenković u svom obraćanju prisutnima, nadodavši „Statut HDZ-a je sasvim jasan i ne dopušta fleksibilnost, ne može se biti član ako ste na drugoj listi, tu dileme nema!“, uz ogroman pljesak koji se prolomio dvoranom!

Predsjednik hrvatskog Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u svom govoru je istaknuo: „HDZ uvijek ostaje vjeran temeljnim načelima na kojima je nastala država Hrvatska. Pojedine političke snage pokušale su iskoristiti ovu kampanju za lokalne izbore da bi udarile u same temeljne vrijednosti Hrvatske države dogovorivši se da idu protiv onoga što je za Hrvatsku u ovom trenutku najvažnije – a to je politička stabilnost! Dogodila se jedna nova koalicija između SDP-a i MOST-a iza leđa hrvatskih građana, rušeći stabilnost Vlade, što je u ovom trenutku najpotrebitije hrvatskoj državi i hrvatskim građanima! Sve su to napravili radi pojedinačnih stranačkih interesa na lokalnim izborima, izravno podređujući nacionalne interese, što je za ovu Vladu nedopustivo.“

Predstavljajući nacionalni slogan HDZ-a na lokanim izborima, Jandroković je istaknuo: „Mi ne želimo graditi svoj program na podjelama, nama je važno spojiti Split i Zagreb. Mi spadamo u onu generaciju kojima su roditelji govorili: Dinamo i Hajduk, dva su kluba bratska, s njima se ponosi čitava Hrvatska. To je jedinstvo koje HDZ zagovara i projicira – JEDNA HRVATSKA!“



Drago Prgomet obratio se prisutnima, ali i svim građanima Zagreba s jasnom porukom: „Hrvati ne vole kukavičluk! HDZ će pobijediti, jer mi nismo kukavice kad je najteže. To smo dokazali u borbi za Domovinu, za razliku od onih koji danas u Saboru ponavljaju svoj bijeg poput 27 godina ranije kada se izglasavala neovisnost Hrvatske! Moj tim i ja znamo kamo želimo odvesti Zagreb i njegove građane s konkretnim vizionarskim programom, za razliku od onih koji nemaju niti svog kandidata, a htjeli bi voditi Hrvatsku!“

Nošeni vrijednostima zajedništva i domoljublja, uključivosti i okupljanja različitosti, predstavljeni su i kandidati za Gradsku skupštinu, Vijeća gradskih četvrti i Mjesne odbore na nadolazećim izborima.

Po završetku ove manifestacije hrvatskog zajedništva i okupljanja, poznati fotograf Šime Strikoman, snimio je milenijsku fotografiju svih zagrebačkih kandidata HDZ-a i nazočnih uvaženih gostiju kao simboliku Jedne Hrvatske!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI