PRIČA SE DA JE REZERVNA HDZ-ova IGRAČICA! Tko je žena čije financije Kerum propitkuje? Evo što se zna o njoj!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Izbori za čelnog čovjeka drugog po veličini grada u Hrvatskoj, Splita bit će izuzetno zanimljivi. Veliko je pitanje tko će naslijediti Andru Krstulovića Oparu i voditi grad pod Marjanom u iduće četiri godine.

Za tu poziciju konkurira i Branka Ramljak u svojstvu nezavisne kandidatkinje. Njeni konkurenti je u kampanji nazivaju rezervnom igračicom HDZ-a što ona odlučno odbacuje. No ako se malo bolje zagrebe po površini Branka Ramljak kod premijera kotira više nego solidno, čak možda i bolje od kandidata kojeg je HDZ izabrao za utrku za Split Viocu Mihanovića koji dolazi iz kvote i kadra Ante Sanadera potpredsjednika Sabora.

Za razliku od njega, Ramljak je nešto bliskija struji koju je predstavljao Plenkovićev prijatelj i uskoro bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

A onaj koji najviše profitira od HDZ-ovih igrica i natjecanja je Željko Kerum, bivši gradonačelnik i sadašnji koalicijski partner HDZ-a u Gradskom vijeću.

Kerum je od svih kandidata po anketama stalno u vrhu popularnosti i slkavi kao jedan od najvećih favorita za ponovno preuzimanje funkcije gradionačelnika koju je obnašao od 2009. do 2013.godine.



Ovih dana Kerum je izazvao pomutnju, a uz ostalo obratio se i kolegici Ramljak pitajući je ‘odakle lova’ pričemu se referirao na jumbo plakate kojima je obljepila grad.

Oglasila se odmah potom i Ramljak ustvrdivši da se finacira vlastitim prihodima, a sve šđto je stekla kako sama priznaje stekla je legalnim putem.

Profesorica Branka Ramljak inače je prilično poznata kako splitskoj, tako i široj  hrvatskoj javnosti. Radi se o profesorici sa splitskog Ekonomskog fakulteta na kojem je bila i prodekanica, ali i prorektorica Sveučilišta.

Jedna od najzanimljivijih crtica iz njenog životopisa zasigurno je ona da je bila predsjednica Nadzornog odbora Hajduka, a uz to radila je i kao Vladina povjerenica za vrijeme krize gradske vlasti u Splitu ne tako davne 2017. godine.

S Plenkovićem se imala prilike sretati kada je obnašala dužnost državne tajnice u Ministarstvu obrazovanja u mandatu Blaženke Divjak. Spomenimo kako je Ramljak rođena u Zadru, no odrasla je te se profilirala baš u Splitu kojega sada kao gradonačelnica želi preuzeti.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI