PRIDRUŽITE SE AKCIJI I UGASITE SVJETLA! ‘Sat za planetu Zemlju’

Pixabay

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF pozvala je stanovnike svijeta da u subotu od 20,30 do 21,30 sati ugase svjetla u svojim domovima i tako se pridruže najvećoj ekološkoj akciji “Sat za planet Zemlju”. U toj je akciji prošle godine sudjelovalo 190 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

“Ovogodišnji Sat za planet Zemlju održava se u izazovnom trenutku. WWF je zaprepašten eskalirajućim ratom i naša srca i misli su sa svima koji su pogođeni ovim oružanim sukobom, posebno s narodom Ukrajine koji pati, kao i svima u pogođenim regijama.

Sat za planet Zemlju osnovan je kako bi ujedinio svijet u podršci ljudima i planetu. Naša je vizija uvijek bila stvoriti pozitivne utjecaje na okoliš kroz moć mnoštva. U ovim grubim vremenima, Sat za planet Zemlju 2022. nudi još jedan trenutak za solidarnost i priliku da brinemo jedni o drugima i domu koji svi dijelimo.

Priroda je neophodna za izgradnju sigurnijeg, otpornijeg i održivijeg svijeta za sve – svijeta u kojem svi napreduju i žive u harmoniji jedni s drugima. Ove godine, dok se EU priprema za usvajanje novog zakona koji bi mogao biti stvarna promjena za klimatsku i biološku krizu, potičemo te da pronađeš utjehu u prirodi i prihvatiš sve najbolje što ti ona nudi”, ističu u WWF-u.

Kao i dosadašnjih godina, i ove godine će se svjetla ugasiti na trgovima i znamenitostima brojnih hrvatskih i svjetskih gradova. U Hrvatskoj će se svjetla, među ostalim, ugasiti na zagrebačkom Zrinjevcu i dubrovačkim zidinama.



“Naš odnos s prirodom je narušen. Ubrzano uništavanje prirode, kao posljedica ljudskih aktivnosti, ima katastrofalne utjecaje ne samo na populacije divljih vrsta, nego i na ljudsko zdravlje i sve druge aspekte naših života. Gotovo svakog sata u svijetu izgubimo jednu vrstu. Vrijeme nam ističe i ako želimo da se priroda oporavi, moramo odmah djelovati odmah.

Ovog Sata za planet Zemlju u partnerstvu s kreativnom agencijom Bruketa&Žinić&Grey predstavit ćemo kampanju kojom ukazujemo na alarmantan gubitak divljih vrsta. Kampanju ćemo predstaviti u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji u subotu, 26.3., na sam Earth Hour”, naglasili su organizatori.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI